25900 авторів і 91 редактор відповіли на 98952 питання,
розмістивши 129771 посилання на 81900 сайтів, приєднуйтесь!

Реклама партнерів:

У чому користь олії виноградних кісточок?

РедагуватиУ обранеДрук

Масло виноградних кісточок (grape seed oil або grape oil) - Рослинна олія, що отримується з насіння винограду.

Як виробляють масло виноградних кісточок

Очищені виноградні кісточки на мас-лозаводах спочатку ретельно подрібнюють для руйнування дуже міцною насінної оболонки. А потім екстрагують. Основна кількість масла отримують за допомогою органічних розчинників. Після Рафіна-ції його, як правило, використовують для їжі-вих цілей.

Більш цінне виноградне масло отримай-ють методом холодного пресування без при-трансформаційних змін органічних розчинників. При цьому використовують спеціально підготовлений-ве сировина, що не забруднене мінеральними і органічними домішками. Такий спосіб дозволяє зберегти в маслі всі природні біологічно активні речовини. Вони і визна-ляють його унікальні корисні властивості.

Склад масла виноградних кісточок

Виноградна олія містить дуже багато поліненасиченої лінолевої кислоти класу Омега-6 (від 50% до 80%). Також достатня кількість мононенасичених олеїнової кислоти класу Омега-9 (від 15% до 25%). І не-багато ненасиченої пальмітолеіновой кислоти та інших насичених кислот. Оскільки з-тримання ліноленової кислоти класу Омега-3, схильної до швидкого окислення, не перевищує 1%, виноградне масло має досить тривалі терміни зберігання. Крім незамінних жирних кислот вино-Градний олія містить стероїди. Трохи вітаміну Е (приблизно стільки ж у хлопко-вом і кунжутному маслах). Невеликі коли-пра каротину і кальцію.

Користь для здоров'я

Лінолева кислота вважається незамінною. Вона не може синтези-роваться в організмі людини зважаючи отсут-наслідком необхідних ферментів. Тому повинна надходити з їжею. У цьому зв'язку масло з виноградної кісточки є повноцінним і корисним харчовим маслом.

Виноградні кісточки містять багато флавоноїдів, в тому числі проантоціаніди, кото-які збільшують вміст вітаміну С всередині клітин. Зменшують проникність і ламкість капілярів, покращують мікроцірк-ляцію крові і лімфи. Захищають колагенові волокна від пошкодження вільними ра-дікалія, пригнічують синтез ліпідних пере-кісей. Зменшують запальні і аллер-ня реакції. Хоча проантоціаніди - не рідкість. Вони знайдені в багатьох рослинах. Виноградні кісточки містять галові ефіри проантоцианідів (антиоксиданти).

Як застосовується в кулінарії

Завдяки чистому і легкому смаку, його часто використовують для заправки салатів і в домашніх майонезах, а також як основу для олійних витяжок з часнику, розмарину і інших прянощів або спецій.

Також на маслі виноградних кісточок зручно готувати. Обумовлено це кількома причинами. Основний є та, що олія містить багато олеїнової кислоти і за рахунок цього має високу температуру димленія: вона становить 216 ° С (стільки ж у нерафіно-лося оливкового масла класу Virgin). Для порівняння: у нерафінованої під-сонячного масла температура димленія всього 107 ° С.

Застосування в медичних цілях

В даний час екстракт з вино-Градний кісточок застосовують для лікування захворювань вен. У тому числі хронічної венозної недостатності з варикозним розширенням вен, тромбозом і трофічес-кими виразками, а також при геморої. Інший областю застосування екстракту є захворювання капілярів, сопровождающі-еся підвищеною крихкістю їх стінок, діа-бетіческая ретинопатія і дегенерація заліз-того плями. У клінічній практиці виявлені-на здатність екстракту відновлювати функцію сітківки. При цьому у хворих на-спостерігалося поліпшення зору в темряві і після яскравого освітлення.

Застосуванні в косметології та ЛФК

Виноградна олія часто застосовують у лікувальному масажі. Використовують в чистому вигляді або змішують в рівних частках з кос-точковим маслами (мигдальним, пер-сіковим, абрикоси-вим, вишневим) або маслами жожоба і авокадо. До суміші рослинних масел для глибокого маса-жа при целюліті можна додати ефірні олії:

  • На 30 мл суміші: по 4-5 крапель масел гера-ні, лимона, фенхеля і ялівцю.
  • На 30 мл суміші: по 4-5 крапель масел кипариса, лаванди, пачулі і розмарину.

У косметології масло виноградних кісточок використовується для догляду за жирною шкірою з розширеними порами або шкірою, ураженої запальним процесом (прищі, гнійники), тому масло виноградних кісточок володіє протизапальною і в'язким дією.

Як вибрати якісний продукт

Виробництво екстракту з виноградних кісточок вимагає хорошого устатку-вання та контролю якості одержуваного продукту. Тому, купуючи екстракт, який, як правило, коштує недешево, слід звертати увагу на склад, зазначений на етикетці та в інструкції до застосування. Високоякісний продукт містить 92% - 95% проантоцианідів (ПЦО).

Реклама партнерів:

РедагуватиУ обранеДрук


Увага, тільки СЬОГОДНІ!
«У чому користь олії виноградних кісточок?»

В інших пошукових системах:

GoogleЯndexRamblerВікіпедія

» » У чому користь олії виноградних кісточок?