25900 авторів і 91 редактор відповіли на 98952 питання,
розмістивши 129771 посилання на 81900 сайтів, приєднуйтесь!

Реклама партнерів:

Як отримати громадянство Російської Федерації?

РедагуватиУ обранеДрук

Прийом до громадянства Російської Федерації
ст. 13, ч. 1, п. «А» Федерального Закону від 31.05.2002 р № 62-ФЗ
«Про громадянство Російської Федерації»


1. Іноземні громадяни та особи без громадянства, які досягли віку 18 років і володіють дієздатністю, має право звернутися із заявою про прийом в громадянство Російської Федерації у загальному порядку за умови, якщо зазначені громадяни та особи:

  • проживають на території Російської Федерації з дня отримання посвідки на проживання і до дня звернення із заявою про прийом в громадянство Російської Федерації протягом п'яти років безперервно, за винятком випадків, передбачених частиною другою цієї статті. Термін проживання на території Російської Федерації вважається безперервним, якщо особа виїжджала за межі Російської Федерації не більше ніж на три місяці протягом одного року. Термін проживання на території Російської Федерації для осіб, які прибули в Російську Федерацію до 1 липня 2002 року і не мають дозволу на проживання, обчислюється з дня реєстрації за місцем проживання.
    ст. 13, ч. 2, п. «А» - п. «Б» - п. «В».

2. Термін проживання на території Російської Федерації, встановлений пунктом "а" частини першої цієї статті, скорочується до одного року за наявності хоча б однієї з таких підстав:

а) наявність у особи високих досягнень у галузі науки, техніки і культури-Володіння особою професією або кваліфікацією, що представляють інтерес для Російської Федерації-
б) надання особі політичного притулку на території Російської Федерації-
в) визнання особи біженцем в порядку, встановленому Законом.
ст. 14, ч. 1, п. «А» - п. «Б» - п. «В».

Іноземні громадяни та особи без громадянства, які досягли віку вісімнадцяти років і володіють дієздатністю, має право звернутися із заявою про прийом в громадянство Російської Федерації в спрощеному порядку без дотримання умов, передбачених пунктом "а" частини першої статті 13 цього Закону, якщо зазначені громадяни та особи :

1. мають хоча б одного батька, що має громадянство Російської Федерації і проживає на території Російської Федерації-
2. мали громадянство СРСР, проживали і проживають у державах, що входили до складу СРСР, не отримали громадянства цих держав і залишаються в результаті цього особами без громадянства-
3. є громадянами держав, що входили до складу СРСР, здобули середню професійну або вищу професійну освіту в освітніх установах Російської Федерації після 1 липня 2002 року.

Для оформлення набуття громадянства Російської Федерації у відповідність до статті 14 ч.1, п. «А» - п. «Б» - п. «В» в Генеральне консульство необхідно прибути особисто і подати такі документи:

1. Заява Форма № 2 (у двох примірниках). Бланк заяви заповнюється від руки або з використанням технічних засобів (друкарських машинок, комп'ютерів). При заповненні бланка заяви не допускається використання скорочень і абревіатур, а також внесення виправлень.

2. Документ, що засвідчує особу заявника. У разі зміни заявником свого прізвища, імені або по батькові подається копія свідоцтва про зміну прізвища, імені або по батькові.

3. Один з документів, що підтверджують наявність законного джерела коштів для існування (Довідка з місця роботи, довідка органу соціального захисту про отримання посібника - SSI, довідка про наявність вкладу у кредитній установі з зазначенням номера рахунку), або інший документ, що підтверджує отримання доходів від не забороненої законом діяльності.

4. Свідоцтво про народження.

5. Документ, що підтверджує володіння заявником російською мовою:

  • а) Документ державного зразка про отримання освіти, виданий освітнім закладом до 1 вересня 1991 - на території держави, що входила до складу СРСР-після 1 вересня 1991 - на території Російської Федерації.
  • б) Сертифікат про проходження тестування з російської мови.

Від подання документів, що підтверджують володіння російською мовою, звільняються: чоловіки, які досягли віку 65 років, і жінки, які досягли віку 60 років-інваліди I групи.

6. 3 чорно-білі або кольорові фотографії паспортного розміру.

7. Паспорт батька, що складається в громадянство Російської Федерації.

8. Іноземні громадяни також представляють документ повноважного органу іноземної держави, підтверджує звернення заявника про відмову від наявного іншого громадянства в порядку, передбаченому законодавством даної держави.

9. Консульський збір на суму 155 дол. США у вигляді "Money order", виписаного на "Consulate General of Russia".

Якщо заявник просить зареєструвати одночасно з ним прийом в громадянство Російської Федерації неповнолітніх дітей, то в залежності від обставин, передбачених Законом, також представляються:

1. Свідоцтво про народження, паспорт дитини (при його наявності).

2. Додається письмова згода другого з батьків про прийом дитини до громадянства Росії, підпис під даною заявою засвідчується нотаріальної записом.

3. Документ, що засвідчує особу і громадянство другого з батьків.

4. Письмова згода дітей у віці від 14 до 18 років на зміну громадянства, підпис засвідчується нотаріальної записом.

Реклама партнерів:

РедагуватиУ обранеДрук

Схожі питання


Увага, тільки СЬОГОДНІ!
«Як отримати громадянство Російської Федерації?»

В інших пошукових системах:

GoogleЯndexRamblerВікіпедія

» » Як отримати громадянство Російської Федерації?