25900 авторів і 91 редактор відповіли на 98952 питання,
розмістивши 129771 посилання на 81900 сайтів, приєднуйтесь!

Реклама партнерів:

Де можна дізнатися про Сергія Бодрова мл.?

РедагуватиУ обранеДрук

Сергій Бодров Мол.

Місце народження: м Москва
Дата народження: 27 грудня 1971р.
Знак зодіаку: стрілець
Справжнє ім'я: Бодров (мол.) Сергій Сергійович
Діти: дочка Ольга та син Олександр
Батько: Сергій Бодров-старший
Рід занять: актор, журналіст, телеведучий
Освіта: історичний факультет МДУ, аспірантура.
Дебют в кіно: 1995р. фільм "Кавказький бранець"

Біографія:

Російський актор, телеведучий, режисер, сценарист, історик-мистецтвознавець. Народився 27 грудня 1971 в Москві в родині письменника, відомого сценариста і режисера Сергія Бодрова-старшого і волею батьків став тезкою свого батька, що проживає зараз у США. У 1993 році закінчив історичний факультет МДУ ім. Ломоносова (відділення історії мистецтва). Спочатку працював у школі вчителем, потім кондитером на фабриці "Ударница", журналістом і навіть рятувальником на пляжі в Італії. У кінематографі почав працювати з подачі батька, драматурга і режисера С.Бодрова, знявшись в його фільмах спочатку в епізодичній "СЕР (Свобода - це рай)" (1989), а потім у головній ((роль Івана Жиліна) "Кавказький бранець" ( 1996)) ролях.

Актор непрофесійний, але щирий і органічний, він став гідним партнером досвідченого О.Меньшикова. Юнацькому незграбний, не пристосований до війни, герой Бодрова-молодшого привносив у злободенний сюжет теплоту російської класичної традиції, з якою завдяки йому картину зв'язало не тільки назва оповідання Л.Толстого. Актор-непрофесіонал, він був переконливий у будь-якому жесті та інтонації якоюсь особливою, тваринної органікою.

Тим не менш, нагородити Бодрова призом за кращу чоловічу роль на фестивалі "Кінотавр" одного, обійшовши Олега Меньшикова, виявилося неможливим. І приз поділили на двох. Та ж доля спіткала і "Ніку" - приз Кіноакадемії. Так само Бодров удостоївся за "Кавказького бранця" призу "За кращий кінодебют" на фестивалі "Балтійська перлина" в Ризі і призу Кінопреси як кращому акторові за 1996 року (разом з Ф.Абдраімовим). Фільм зібрав просто неймовірний урожай призів: приз ФІПРЕССІ і приз глядацьких симпатій МКФ У Каннах. Навіть був номінований на "Оскар" як кращий іноземний фільм! Прибувши на сочинський фестиваль ніким, Бодров виїжджав переможцем.

Особливу популярність у глядачів придбав, зігравши роль Данила Багрова у фільмах Олексія Балабанова "Брат" (1997) і "Брат-2" (2000). У 2001 році дебютував у режисурі фільмом "Сестри". У 1998 році захистив кандидатську дисертацію за темою "Архітектура в венеціанської живопису Відродження". У 1996-99 роках працював на телебаченні, спочатку як автор сюжетів для програми «Намедни», потім як ведучий програми «Погляд». (ОРТ). У 2001 році, в якості ведучого брав участь у програмі "Останній герой" (Перший канал).

Зігравши головну роль у фільмі "Брат" (реж. А.Балабанов, 1997), Бодров став культовою фігурою для частини російської молоді. Його герой, Данило Багров, потрапив з вогню чеченської війни в полум'я бандитського Петербурга. В інтерв'ю актор неодноразово заявляв про співчуття своєму героєві, вимушено взявся за зброю в мирному житті. Це співчуття, ймовірно, і дозволило йому не стільки грати, скільки органічно присутнім в образі Данила Багрова. Преса називала його "обличчям покоління", з чим він сам категорично не погоджувався. Окремої уваги заслуговують фрази і загальна стилістика фільму. "My car - кирдик" - говорить герой Бодрова Данила, і слівце відразу підхоплюється народом. Однак, на відміну від "бранця", новий фільм був прийнятий в критиці аж ніяк не на "ура".

Успішний прокат "Кавказького бранця" (номінація на «Оскар», 1997) і "Брата" в Європі та США приніс акторові міжнародну популярність. У 1999 вийшли два фільми з його участю, зняті європейськими режисерами. В англо-російській картині Стрінгер (реж. П.Павліковскі) його герой ходить з відеокамерою, знімаючи для ТБ «гарячі» сюжети і час від часу потрапляючи у криваві переробки. Режисер відверто скористався «ефектом Бодрова»: культовий імідж плюс природність існування в кадрі.

Фільм Схід - Захід (реж. Р.Вернье, Франція - Росія - Болгарія - Іспанія) поставив перед актором складне завдання. Гостро драматична роль Саші Васильєва вимагала не просто органіки, але більш складної акторської техніки: за сюжетом герой переживав смерть близьких, любов до заміжньої жінки і здійснював втечу з СРСР до Франції. Картину Схід - Захід добре прийняли в Європі, в США вона була номінована на «Оскар» у категорії «Кращий іноземний фільм».

Успіх "Брата" надихнув режисера Балабанова на створення "Брата-2". Сергій Бодров знову зіграв Данила Багрова, чия боротьба з мафією на цей раз прийняла трансконтинентальний розмах: велика частина дії розгорнулася в Чикаго. Данила Багров в "Брате-2" обертається у відповідних статусу культового героя сферах: бере участь у ток-шоу, закохується у відому співачку, дружить з хокеїстом НХЛ і б'ється з чиказької мафією. У 2001 Бодров дебютував як режисер фільму з робочою назвою "Танець живота" ("Сестри").

Влітку 2002 року почав працювати над своїм новим фільмом - містичною драмою "Зв'язковий", однак 20 вересня 2002 пропав безвісти в Кармадонській ущелині в Північній Осетії, де знімальна група опинилася на шляху зійшов льодовика Колка.

У 2008 вийшов фільм Олексія Балабанова "Морфій", знятий за сценарієм Сергія Бодрова.


Повна фільмографія:
2008 - Морфій (Авт.сц.) (реж. Олексій Балабанов)

2002 - Зв'язковий (авт.сц., реж., Акт.- робота над фільмом припинена)
2002 - Ведмежий поцілунок (акт.) (Реж. Сергій Бодров-старший)
2002 - Війна (акт.) (Реж. Олексій Балабанов)
2001 - Давай зробимо це по-швидкому (акт.) (Реж. Сергій Бодров-старший)
2001 - Сестри (авт.сц., реж., Акт.)
2000 - Брат2 (акт.) (Реж. Олексій Балабанов)
1999 - Схід-Захід (акт.) (Франція-Росія, реж. Режис Варньє)
1998 - Стрінгер (акт.) (Великобританія-Польща, реж. Пол Павліковскі)
1997 - Брат (акт.) (Реж. Олексій Балабанов)
1996 - Кавказький бранець (акт.) (Реж. Сергій Бодров-старший)
1992 - Білий король, червона королева (акт.) (Реж. Сергій Бодров-старший)
1989 - СЕР (Свобода - це рай) (акт.) (Реж. Сергій Бодров-старший)


Призи та нагороди:
2003 - Премія "Ніка" за кращу чоловічу роль другого плану (Війна)
2002 - Спеціальний приз "За свободу творчого самовираження" на МКФ у Карлових Варах (Сестри)
2002 - Премія журналу "відеомагазин" по номінації "Вітчизняний фільм року" (Сестри)
2001 - Премія "Золотий Овен" за кращий дебютний фільм (Сестри)
2001 - Премія Jesolo Biennale в програмі Cinema d "Autore МКФ у Венеції (Сестри)
2001 - Гран-прі за кращий дебют ОРКФ "Кінотавр" у Сочі (Сестри)
1997 - Приз за кращу чоловічу роль МКФ в Чикаго (Брат)
1997 - Премія "Золотий Овен" кращому акторові року (Брат)
1997 - Приз за кращу чоловічу роль ОРКФ "Кінотавр" у Сочі (Брат)
1997 - Державна премія Росії (Кавказький бранець)
1997 - Премія "Ніка" за кращу чоловічу роль (Кавказький бранець)
1996 - Приз кінопреси кращому акторові року (Кавказький бранець)
1996 - Приз за кращий дебют МКФ "Балтійська перлина" в Ризі-Юрмалі (Кавказький бранець)
1996 - Приз за кращу чоловічу роль ОРКФ "Кінотавр" у Сочі (Кавказький бранець)

Реклама партнерів:

РедагуватиУ обранеДрук

Схожі питання


Увага, тільки СЬОГОДНІ!
«Де можна дізнатися про Сергія Бодрова мл.?»

В інших пошукових системах:

GoogleЯndexRamblerВікіпедія

» » Де можна дізнатися про Сергія Бодрова мл.?