25900 авторів і 91 редактор відповіли на 98952 питання,
розмістивши 129771 посилання на 81900 сайтів, приєднуйтесь!

Реклама партнерів:

Що таке Gorillaz?

РедагуватиУ обранеДрук

Gorillaz - музичний проект, створений в 1998 році британським музикантом Деймоном Албарном і

мультиплікатором Джеймі Хьюлетт, одним з творців коміксу Tank Girl. Цей проект включає крім, власне, музики Gorillaz, серію вигаданих персонажів з коміксів, створюючи таким чином імідж «віртуальної групи». Ця група складається з чотирьох анімаційних героїв:

  • 2D (вокаліст, клавішні)
  • Мердок (бас-гітара)
  • Нудл (гітара, клавішні і іноді вокал)
  • Рассел (ударні).

Мальовані персонажі з'являються на веб-сайті групи, у відеокліпах, а також у ряді інших ЗМІ. Музика являє собою результат співпраці між різними музикантами, і тільки Деймон Албарн залишається постійним учасником. Музичний стиль Gorillaz охоплює кілька музичних жанрів, у тому числі хіп-хоп, альтернативний рок, даб, електронну та поп-музику.

Історія створення

Gorillaz відомий як спільний проект лідера групи Blur Деймона Албарна і художника Джеймі Хьюлетта. Ідея створення групи прийшла до них у 1998 році, коли вони жили в одній квартирі на вулиці Вестбурн-Гров (англ. Westbourne Grove) в Лондоні, в момент, коли вони дивилися MTV. «Якщо ви дивитеся MTV занадто довго, це трохи схоже на пекло - в цьому немає ніякої суті» - сказав з цього приводу Хьюлетт.

Спочатку група називала себе «Gorilla» і перший записаний трек називався «Ghost Train».

Дебютний альбом групи (2001) викликав величезний інтерес публіки, в тому ж році група отримала Греммі. Після виходу альбому G-Sides, що складається з «ексклюзивних» пісень з синглів (обігрується назва сторонніх треків, т. Зв. «Бі-сайдів» - пісень, які не були в основні релізи), група йде у творчу відпустку.

У 2005 виходить нова платівка Demon Days, яка завойовує світові хіт-паради.

У березні 2010 року з'явився новий альбом під назвою Plastic Beach. Даний альбом ознаменувався також випуском декількох синглів, таких як Stylo, On Melancholy Hill, Rhinestone Eyes і Doncamatic. До кожного синглу, крім Rhinestone Eyes, вийшов кліп. У записі кліпу на пісню Stylo взяв участь Брюс Вілліс.

Планувалося також випустити кліп на пісню Rhinestone Eyes, але через відмову фірми спонсора фінансувати зйомки кліпу, плани залишилися нездійсненими. Для перегляду публіці стало доступно тільки слайд-шоу, що складаються з замальовок до майбутнього кліпу. Альбом Plastic Beach розійшовся по світу тиражем більше мільйона копій. Через деякий час після випуску альбому, група вирушила у світове турне, в процесі якого були записані пісні для альбому The Fall.

У грудні 2010 група випустила альбом під назвою The Fall, в якому присутні треки, записані з деяких програм iPad. Даний альбом неофіційно вважається щоденником гастролей групи. Альбом доступний для безкоштовного прослуховування на сайті групи.

Дискографія

Студійні альбоми

  • Gorillaz (2001);
  • Demon Days (2005);
  • Plastic Beach (2010);
  • The Fall (2010).

Збірники

  • 2002 - G-Sides;
  • 2007 - D-Sides;
  • 2011 - The Singles Collection 2001-2011.

Сингли

  • «Clint Eastwood» (2001);
  • «19/2000» (2001);
  • «Rock The House» (2001);
  • «Tomorrow Comes Today» (2002);
  • «Kids With Guns» (2005);
  • «Dirty Harry» (2006);
  • «Feel Good Inc.» (2006);
  • «All Alone» (2006);
  • «Dare» (2006);
  • «El manana» (2007);
  • «Stylo» (2010);
  • «On Melancholy Hill» (2010);
  • «Rhinestone Eyes» (2010);
  • «Doncamatic» (featuring Daley) (2010);
  • «Welcome To The World of the Plastic Beach» (featuring Snoop Dogg) (2010);
  • «Empire Ants» (featuring Little Dragon) (2010);
  • «DoYaThing» (2012).

Офіційний сайт групи знаходиться за адресою:

Реклама партнерів:

РедагуватиУ обранеДрук


Увага, тільки СЬОГОДНІ!
«Що таке Gorillaz?»

В інших пошукових системах:

GoogleЯndexRamblerВікіпедія

» » Що таке Gorillaz?