25900 авторів і 91 редактор відповіли на 98952 питання,
розмістивши 129771 посилання на 81900 сайтів, приєднуйтесь!

Реклама партнерів:

В яких фільмах знімалася співачка Тейлор Свіфт (Taylor Swift)?

РедагуватиУ обранеДрук

Тейлор Елісон Свіфт (Англ. Taylor Alison Swift- рід. 13 грудня 1989) - американська кантрі-поп виконавиця, автор пісень і актриса.

Другий альбом Свіфт «Fearless» був випущений в 2008 році і став міжнародним проривом. Популярність синглів «Love Story» і «You Belong With Me» допомогла Fearless посісти перше місце в чарті Billboard 200 і стати найбільш продаваним альбомом 2009 року в США. Fearless отримав чотири премії «Греммі», включаючи головну номінацію «Альбом року», де Свіфт стала наймолодшим переможцем за весь час. Випущений в 2010 році, третій альбом Свіфт «Speak Now» дебютував на першому місці в Billboard 200, продавши більше одного мільйона копій за перший тиждень. Третій сингл з альбому «Mean» став володарем «Греммі» в двох номінаціях. У 2012 році вийшов реліз четвертий студійного альбому «Red», який дебютував на перших місцях в Австралії, Великобританії, Ірландії, Канаді, Новій Зеландії. Red також дебютував з першого місця в Billboard 200 з тижневими продажами 1,2 млн копій, що стало найвищим показником за останні десять років. Сингли «We Are Never Ever Getting Back Together» і «I Knew You Were Trouble» стали світовими хітами.

У січні 2010 року Nielsen SoundScan назвав її найбільш успішним цифровим виконавцем в історії музики (34,3 млн.ціфрових продажів). Володарка більше ста премій, у тому числі семи «Греммі», п'ятнадцяти «American Music Awards» та дванадцяти «Billboard Music Awards». У червні 2011 року Тейлор Свіфт і Керрі Андервуд стали єдиними двома представниками жанру кантрі, що увійшли до списку «Королеви Поп-музики» («Queens of Pop») журналу Rolling Stone, з 26 млн копій альбомів і 75 млн синглів у всьому світі.

Біографія

Тейлор Свіфт народилася 13 грудня 1989 року в місті Редінг, а виросла в місті Вайоміссінг, штат Пенсільванія, США. Великий вплив на неї справили Шанайя Твейн, ЛіЕнн Раймс і її бабуся. У 10 років Тейлор вже стала місцевою знаменитістю в рідному місті Вайоміссінг, виступаючи на ярмарках, фестивалях і змаганнях. Вона заспівала державний гімн на відкритті 76-х Філадельфійських ігор у віці 12 років, і її виступ припало до душі публіці. Тейлор взяла в руки гітару у віці 10 років і тоді ж почала писати пісні. До того часу вона усвідомила, що переповнюють її почуття можна виражати за допомогою музики.

Переїхавши в одне з передмість Нешвілла, Тейлор виступала у вітрин кафе зі своїми композиціями, і, одного разу потрапила на очі одному з ветеранів музичної індустрії Скотту Борчетта, який нещодавно створив незалежний лейбл Big Machine Records. У серпні 2006 року вийшов її дебютний сингл Tim McGraw. Альбом Taylor Swift, реліз якого відбувся 4 жовтня 2006 року, приніс їй популярність і став для неї безсумнівним успіхом. У жовтні 2007 року вона була визнана Міжнародною Асоціацією авторів пісень Нешвілла кращим виконавцем і автором року і стала наймолодшою співачкою, яка отримала цю премію.

Різдвяний альбом Свіфт Sounds of the Season: The Taylor Swift Holiday Collection побачив світ 16 жовтня 2007 року. У 2008 році був випущений міні-альбом Beautiful Eyes. Тейлор отримала номінацію на Греммі за 2008 рік як «Кращий новий виконавець», але поступилася нагородою Емі Уайнхаус.

Її наступний студійний альбом Fearless з'явився в США 11 листопада 2008 року. Альбом зайняв перше місце в чарті музичних альбомів Billboard 200 і розійшовся тиражем 592 000 примірників за перший тиждень, а за своїми продажу перевершив всі інші альбоми, випущені за рік.

У 2008 році отримала премію Young Hollywood Awards (Молодий Голлівуд) в категорії Майбутня суперзірка. У 2009 році Тейлор отримала нагороду Best Female Video на MTV Video Music Awards 2009 за свій кліп «You Belong With Me». А 6 січня 2010 Тейлор Свіфт була удостоєна нагороди на People Choice Awards 2010 у номінації «Співачка року». У 2011 році на церемонії American Music Awards 2011 отримала нагороду в категорії «Кращий виконавець року».

На 52-й церемонії нагородження Grammy Awards отримала нагороди «Краща кантрі-виконавиця», «Краща кантрі-пісня» за сингл White Horse і «Альбом року», «Кращий кантрі-альбом» за альбом Fearless. На 54-й співачка знову стала номінантом на «Кращий кантрі-альбом», але не перемогла в номінації. Але на цій же премії виграла номінації краща кантрі пісня і кращий кантрі відео за «Mean», а також знову стала кращою кантрі-виконавицею. На 55-й Тейлор перемогла в номінації «Краща пісня для кінофільму».

Тейлор Свіфт випустила свій третій студійний альбом, Speak Now, в жовтні 2010 року. Вона написала всі дванадцять пісень поодинці. Speak Now є одним з основних альбомів домоглися комерційного успіху, і дебютував на першому місці в Billboard 200, США. Його продажі 1047000 копій, зробили його шістнадцятим альбомом в історії Сполучених Штатів, які були продані тиражем в мільйон копій протягом одного тижня. Тейлор Свіфт гастролювала протягом 2011 і початку 2012 року на підтримку Speak Now. В рамках тринадцяти місяців, 111-дат світового турне, Тейлор зіграла сім концертів в Азії, дванадцять концертів в Європі, 80 концертів у Північній Америці і дванадцять концертів в Австралії. У турі взяли участь понад 1,6 мільйона шанувальників співачки і було зібрано понад 123 мільйони доларів, він став одним з найкасовіших гастролей всіх часів.

У 2011 році Тейлор Свіфт зайняла 20 місце в списку найсексуальніших жінок світу за версією журналу MAXIM.

Четвертий альбом співачки під назвою Red, був випущений 22 жовтня 2012 року. За перший тиждень продажів в США було куплено більше 1,2 мільйона копій альбому, це найбільший показник продажів за останні десять років. Її сингли «We Are Never Ever Getting Back Together» і «I Knew You Were Trouble» стали хітами у всьому світі. Тур на підтримку альбому Red почався в березні 2013 року.

21 жовтня 2013 вийшла нова пісня Тейлор Свіфт - «Sweeter Than Fiction». Пісня була записана для саундтрека до фільму «Мрії збуваються» (One Chance).

Інцидент на MTV Video Music Awards 2009

Під час церемонії нагородження, репер Каньє Уест вийшов на сцену і відібрав мікрофон у Тейлор, коли та виголошувала промову подяки за нагороду в категорії «Best Female Video» за відео «You Belong with Me», і сказав, що відео Бейонсе «Single Ladies ( Put a Ring on It) », номіноване в цій же категорії, є« одним з найкращих відео всіх часів ». Ця витівка була негативно сприйнята аудиторією. Потім Уест повернув мікрофон збентежений і зовсім засмученою Тейлор, що не завершила мова виступу. Уест був виряджаючи за свої дії на частину церемонії. Пізніше, під час церемонії, коли Бейонсе отримувала нагороду «Best Video of the Year» за відео «Single Ladies (Put a Ring on It)», вона викликала Тейлор на сцену, щоб та змогла завершити свою промову. Згодом, Уест приніс вибачення за свої дії в своєму блозі (пізніше запис була прибрана). Багато знаменитостей критикували Уеста за його витівку, включаючи президента США Барака Обаму у своєму неофіційному коментарі. Пізніше Каньє опублікував друге вибачення у своєму блозі і виступив публічно з вибаченням на шоу «The Jay Leno Show».

Особисте життя

З липня по жовтень 2008 року співачка зустрічалася з учасником групи Jonas Brothers Джо Джонасом.

У 2009 році з жовтня по грудень Тейлор зустрічалася з Тейлором Лотнером, відомим по фільму «Сутінки». Разом вони зіграли в романтичній комедії «День Святого Валентина». Коли вони розлучилися, Тейлор присвятила йому пісню Back to December.

У 2010 розкрився роман Тейлор Свіфт з Джейком Джилленхол, але через 3 місяці вони розлучилися через різницю у віці.

З липня по вересень 2012 співачка була у відносинах з Коннором Кеннеді.

З жовтня 2012 по січень 2013 Тейлор зустрічалася з учасником групи One Direction Гаррі Стайлс.

Дискографія:



Основна стаття: Дискографія Тейлор Свіфт.
Студійні альбоми

НазваДеталіВища позиція
Сертифікація
US US CountryAUS
CAN
GER
IRL
NZ
NOR
SWE
UK
Taylor Swift
  • Дата релізу: 24 жовтня 2006
  • Лейбл: Big Machine
  • Формат: CD, digital download
513314-----81
  • US: 5 Platinum
  • AUS: Platinum
  • CAN: Platinum
  • UK: Silver
Fearless
  • Дата релізу: 11 листопада 2008
  • Лейбл: Big Machine
  • Формат: CD, digital download
11
2
1
12
71
5
12
5
  • US: 6 Platinum
  • AUS: 6 Platinum
  • CAN: 4 Platinum
  • IRL: 2 Platinum
  • NZ: 3 Platinum
  • UK: Platinum
Speak Now
  • Дата релізу: 25 жовтня 2010
  • Лейбл: Big Machine
  • Формат: LP, CD, digital download
11
1
1
15
6
1
4
18
6
  • US: 4 Platinum
  • AUS: 3 Platinum
  • CAN: 3 Platinum
  • IRL: Gold
  • NZ: Platinum
  • UK: Gold
Red
  • Дата релізу: 22 жовтня 2012
  • Лейбл: Big Machine
  • Формат: CD, digital download
11
11
5
1
1
2
81
  • US: 4 Platinum
  • AUS: 3 Platinum
  • CAN: 4 Platinum
  • IRL: Platinum
  • NZ: 2 Platinum
  • UK: Platinum
1989
  • Дата релізу: 27 жовтня 2014
  • Лейбл: Big Machine
  • Формат: CD, digital download
1-11411
1231
Прочерк «-» означає відсутність в чарті.

Відеокліпи

  • Tim McGraw
  • Picture To Burn
2006
  • Teardrops On My Guitar
2007
  • Change
  • I'm Only Me When I'm With You
  • Love Story
2008
  • The Best Day
  • Best Days Of Your Life (Келлі Піклер за участю Тейлор Свіфт)
  • Fifteen
  • You Belong to Me
2009
  • Back to December
  • Mine
  • Fearless
2010
  • Mean
  • Ours
  • The Story Of Us
2011
  • Safe Sound
  • We Are Never Ever Getting Back Together
  • Begin Again
  • I Knew You Were Trouble
2012
  • 22
  • Highway Do not Care (Тім МакГро за участю Тейлор Свіфт)
  • Everything Has Changed (за участю Еда Ширана)
  • The Last Time (за участю Gary Lightbody)
2013
  • Shake It Off
  • Blank Space
2014
  • Style
2015

Тури

  • Fearless Tour (2009-2010)
  • Speak Now World Tour (2011-2012)
  • Red Tour (2013-2014)
  • The 1989 World Tour (2015)

Фільмографія

  • 2009 - CSI: Місце злочину (англ. CSI: Crime Scene Investigation)
  • 2009 - Ханна Монтана: кіно (англ. Hannah Montana: The Movie)
  • 2010 - День Святого Валентина (англ. Valentine's Day)
  • 2010 - Тодд проти середньої школи (англ. Todd vs. High School)
  • 2012 - Лоракс (англ. Dr. Seuss 'The Lorax) - озвучка
  • 2013 - Новенька (англ. New Girl)
  • 2014 - Присвячений (англ. The Giver) - Розмарі

Офіційний сайт співачки Тейлор Свіфт (Taylor Swift): taylorswift.com

Реклама партнерів:

РедагуватиУ обранеДрук

Схожі питання


Увага, тільки СЬОГОДНІ!
«В яких фільмах знімалася співачка Тейлор Свіфт (Taylor Swift)?»

В інших пошукових системах:

GoogleЯndexRamblerВікіпедія

» » В яких фільмах знімалася співачка Тейлор Свіфт (Taylor Swift)?