25900 авторів і 91 редактор відповіли на 98952 питання,
розмістивши 129771 посилання на 81900 сайтів, приєднуйтесь!

Реклама партнерів:

Що означає вираз блудний син?

РедагуватиУ обранеДрук

Притча про блудного сина

До Ісусу Христу приходили митарі і грішники, щоб послухати Його. Горді фарисеї і книжники, вчителі єврейського народу, ремствували за це на Ісуса Христа і говорили: "Він приймає грішників і їсть з ними".

На це Ісус Христос сказав кілька притчею, в яких показав, що Бог з радістю і любов'ю приймає кожного грішника, що кається. Ось одна з них:

У одного чоловіка було два сини. Молодший з них сказав батькові: "батько! Дай мені следуемой мені частину маєтку". Батько виконав його прохання. А по небагатьох днів, молодший син, зібравши все, пішов у далеку країну і там, живучи марнотратно, розтратив усе своє майно. Коли ж він все прожив, настав голод в тій країні, і він став бідувати. І він пішов, і пристав (т. Е. Приєднався) до одного з мешканців тієї країни-а той послав його на поля свої пасти свиней. З голоду він радий був би харчуватися стручками, що їли свіньі- але ніхто не давав йому.

Тоді прийшовши до тями, він згадав про батька, розкаявся у вчинку своєму і подумав: "Скільки наймитів (працівників) у батька мого їдять хліб з надлишком, а я вмираю з голоду! Встану, піду до батька мого, й скажу йому:" батько ! я згрішив проти неба та супроти тебе, і недостойний вже зватися сином твоім- прийми мене в своїх наймитів ".

Так він і зробив. Встав і пішов додому, до батька свого. І коли він був ще далеко, батько побачив його і зглянувся над ним. Батько сам побіг назустріч синові, упав йому на шию, цілував його.

Повернення блудного сина.

Син же почав говорити: "отче я, отче, против неба та супроти тебе, і недостойний вже зватися сином твоїм" ...

А батько сказав своїм слугам: "принесіть найкращий одяг і одягніть його-дайте йому перстень на руку і взуття на ноги-і заколіть вгодованого теленка- будемо їсти й радіти! Тому що цей син мій був мертвий і ожіл- пропав і знайшовся". І почали веселитися.

А син старший повертався в цей час з поля. Почувши в будинку музики та танці, він закликав одного з слуг і запитав: "що це таке?"

Слуга сказав йому: "Брат твій прішел- і батько звелів заколоти теля відгодоване, бо побачив його здоровим".

Старший син розсердився і не хотів увійти в будинок. Батько ж вийшов до нього і просити його.

Але він відповідав батькові: "Ото, стільки років служу тобі і ніколи не переступав (не порушував) накази твоего- але ти ніколи не дав мені козеняти, щоб мені повеселитися з друзями моїми. А коли прийшов цей син твій, безпутно проїв маєток свій , ти заколов для нього годоване теля ".

Батько ж сказав йому: "Сину мій ти завжди зі мною, і все моє - твоє. А про те треба було і тобі радіти і веселитися, що брат твій був мертвий і ожіл- пропав і знайшовся".

У притчі цієї під батьком зрозуміло Бог, а під блудним сином - грішник, що кається. На блудного сина схожий всякий людина, яка душею своєю віддаляється від Бога і віддається свавільної, грішній жизни- своїми гріхами він губить свою душу і всі дари (життя, здоров'я, силу, здібності), які отримав від Бога. Коли ж грішник, напоумити, приносить Богу щире покаяння, зі смиренням і з надією на Його милосердя, то Господь, як Отець милосердний, радіє з ангелами Своїми звернення грішника, прощає йому всі його беззаконня (гріхи), як би великі вони не були, і повертає йому Свої милості і дари.

Розповіддю про старшого сина Спаситель вчить тому, що всякий віруючий християнин повинен від усієї душі бажати усім спасіння, радіти наверненню грішників, не заздрити Божій любові до них і не вважати себе гідним Божих милостей більше, ніж ті, хто звертається до Бога від колишньої своєї беззаконної життя.

Див. В Євангелії від Луки, гл. 15, 11-32.

Інформація взята з сайту - magister.msk.ru-

Так само подібну інформацію можна знайти на сайті - pravoslavie.ru

Додатково від Генон:

  • genomukr.ru - Де в інтернеті знайти каталоги православних ресурсів?
  • Реклама партнерів:

    РедагуватиУ обранеДрук

    Схожі питання


    «Що означає вираз блудний син?»

    В інших пошукових системах:

    GoogleЯndexRamblerВікіпедія

    » » Що означає вираз блудний син?