25900 авторів і 91 редактор відповіли на 98952 питання,
розмістивши 129771 посилання на 81900 сайтів, приєднуйтесь!

Реклама партнерів:

Чи потрібна віза до Туреччини?

РедагуватиУ обранеДрук

З 17 квітня 2011 взаємні поїздки громадян Росії на термін до 30 днів здійснюються без віз.

Безвізовий режим дійсний і для транзитних поїздок за умови перебування не більше 90 днів протягом 180-денного періоду. Таким чином, громадяни РФ з моменту в'їзду до Туреччини можуть залишатися там кожен раз не більше 30 днів, при цьому протягом 180 днів вони можуть в'їжджати в країну і виїжджати з неї за умови, що загальний термін їх перебування не перевищить 90 днів. Наприклад, громадянин РФ, який в'їхав в Туреччину 17 квітня 2011, користуючись безвізовим режимом, може протягом 180 днів, починаючи з цієї дати, зробити більше 1 поїздки до Туреччини терміном до 30 днів кожна, при тому, що загальний термін його перебування складе не більше 90 днів. Термін дії паспорта громадянина РФ при в'їзді до Туреччини повинен становити три місяці з дня закінчення терміну візи. Громадяни РФ, які бажають поїхати в Туреччину на термін більше 30 днів, повинні отримати візу в закордонних представництвах Туреччини.

У випадку, якщо турист планує поїхати в Туреччину і залишатися там більше 30 днів, то надається можливість один раз на рік отримати дозвіл на проживання на термін 3 місяці в туристичних цілях або для проведення ділових переговорів. Для цього необхідно звернутися в Відділ у справах іноземців Управління безпеки (Emniyet Mudurlugu Yabancilar Sube Mudurlugu) за місцем перебування протягом 30 днів з моменту прибуття в Туреччину.

Документи, необхідні для звернення:

  • закордонний паспорт, дійсний протягом 3-х місяців з дня закінчення візи
  • заява (надається у Відділі у справах іноземців)
  • документи, що підтверджують мету перебування (ваучер готелю, контракт на оренду і т. п.)
  • документ, що підтверджує здатність забезпечити проживання протягом строку перебування в Туреччині (довідка про рахунок у банку, довідка про купівлю-продаж валюти і т. п.)
  • 4 кольорові фотографії 3 * 4 для документів
  • оплата дозволу на проживання (149 турецьких лір)
  • плата за складання дозволу на проживання (на 3 місяці - 10 доларів США).

    Даний дозвіл видається протягом 10 робочих днів.

    Адреси Управлінь Безпеки на основних курортах Туреччини:


Анталья
Адреса: Siteler Mah. Gazi Mustafa kemal Bulvari, Uncali Cd / Antalya. Тел .: +90 (242) 227-96-10, адреса електронної пошти: yabancilar [ @ ] antalya.pol.tr

Аланія
Адреса: Seyh samil cadddesi Kizlarpinari Mahallesi / Merkez / Alanya. Тел .: +90 (242) 511-23-12 (дод. 132), адреса електронної пошти: alanyaemniyet [ @ ] alanya.pol.tr, веб-сайт

Бодрум
Адреса: Bodrum Belediye limani icerisi Gumrugu gectikten sonar. Тел .: +90 (252) 316-80-80

Мармарис
Адреса: Marmaris Limani Icerisi (Gumrece Yoluna Giderken). Тел .: +90 (252) 412-16-96

Стамбул
Адреса: Istanbul Il Emniyet Mudurlugu Fatih Vatan Caddesi Hizmet Binasi A Blok Kat: 1, веб-сайт. Тел. +90 (212) 636-18-61

Зверніть увагу на можливість продовження візи шляхом виїзду з країни. Можна розглядати Грецію, Кіпр, Ізраїль, Болгарію та інших. Просимо звернути увагу на необхідність наявності віз цих країн. При такому виїзді правило "30 днів безперервно протягом 90 днів за півроку" зберігає свою дію, тобто кожен 30-й день ви можете залишити країну і повернутися назад, при цьому ви не можете знаходиться в Туреччині більше 90 днів протягом півроку.

Документи, необхідні для довгострокової візи (Для власників нерухомості)

  • Заповнена візова анкета з приклеєною фотографією.
  • Копія сторінки закордонного паспорта з особистими даними туриста.
  • Копія тапу, оригінал мати при собі.
  • Виписка з банківського рахунку або довідка про доходи.

    Примітка: візи можуть бути видані після отримання відповіді на запит з Туреччини, термін отримання відповіді приблизно 2 місяці.

Документи, необхідні для довгострокової візи (для орендують нерухомість)

  • Заповнена візова анкета з приклеєною фотографією.
  • Копія сторінки закордонного паспорта з особистими даними туриста.
  • Копія договору оренди.
  • Виписка з банківського рахунку або довідка про доходи.

    Примітка: візи можуть бути видані після отримання відповіді на запит з Туреччини, термін отримання відповіді приблизно 2 місяці.

Документи, необхідні для гостьової візи

  • Заповнена візова анкета з приклеєною фотографією.
  • Копія сторінки закордонного паспорта з особистими даними туриста.
  • Нотаріально завірене запрошення від особи, яка запрошує (оригінал).
  • Довідка з місця роботи або виписка з банківського рахунку.

    Примітка: візи можуть бути видані після отримання відповіді на запит з Туреччини, термін отримання відповіді приблизно 2 місяці.

    Документи, необхідні для робочої візи
  • Заповнена візова анкета з приклеєною фотографією.
  • Копія сторінки закордонного паспорта з особистими даними туриста.
  • Оригінал трудового договору укладеного з турецькою компанією.
  • Запрошення роботодавця надруковане на фірмовому бланку.

    Примітка: візи можуть бути видані після отримання відповіді на запит з Туреччини, термін отримання відповіді приблизно 1,5-2 місяці.

    Документи, необхідні для ділової візи
  • Заповнена візова анкета з приклеєною фотографією.
  • Довідка з місця роботи.
  • Нотаріально завірене запрошення від турецької фірми.
  • Копія сторінки закордонного паспорта з особистими даними туриста.

    Примітка: візи можуть бути видані після отримання відповіді на запит з Туреччини, термін отримання відповіді приблизно 1,5-2 місяці.

    Документи, необхідні для навчання на курсах турецької мови
  • Заповнена візова анкета з приклеєною фотографією.
  • Копія сторінки закордонного паспорта з особистими даними туриста.
  • Нотаріально завірене запрошення від особи, яка запрошує (оригінал).
  • Запрошення з місця навчання.
  • Договір з навчальним закладом.
  • Довідка про реєстрацію в навчальному закладі.
  • Виписка з банківського рахунку.
  • Довідка про відсутність судимості.
  • Довідка з місця проживання.

    Примітка: візи можуть бути видані після отримання відповіді на запит з Туреччини, термін отримання відповіді приблизно 2 місяці.

    Документи, необхідні для технічної візи
  • Заповнена візова анкета з приклеєною фотографією.
  • Копія сторінки закордонного паспорта з особистими даними.
  • Лист від компанії в Туреччині, в якому підтверджується, що дані співробітники запрошуються з технічною метою.
  • Лист від компанії в Росії, якому підтверджується, що дані співробітники будуть відправлені в
  • Туреччину з технічною метою.

    Примітка: візи видаються в Консульстві.

    Документи, необхідні для довгострокової водійських візи
  • Заповнена візова анкета з приклеєною фотографією.
  • Копія сторінки закордонного паспорта з особистими даними.
  • Копія водійського посвідчення.
  • Трудовий договір.
  • Копія трудової книжки.
  • Посвідчення допуску фірми.
  • Договір, підписаний між турецькою і російською компаніями, про здійснення міжнародних вантажних перевезень.
  • Довідка про відсутність ВІЛ.

    Примітка: візи видаються в Консульстві.

    Документи, необхідні для візи чоловік громадян Туреччини
  • Заповнена візова анкета з приклеєною фотографією.
  • Копія сторінки закордонного паспорта, де знаходяться особисті дані.
  • Нотаріально завірене запрошення від чоловіка, громадянина Туреччини (оригінал).
  • Копія свідоцтва про укладення шлюбу.
  • Копія ідентифікаційної картки громадянина Туреччини.

    Примітка: візи можуть бути видані після отримання відповіді на запит з Туреччини, термін отримання відповіді приблизно 1,5-2 місяці

Джерела:

Реклама партнерів:

РедагуватиУ обранеДрук

Схожі питання


Увага, тільки СЬОГОДНІ!
«Чи потрібна віза до Туреччини?»

В інших пошукових системах:

GoogleЯndexRamblerВікіпедія

» » Чи потрібна віза до Туреччини?